RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Afghanske kvinner protesterer mot henrettelse

Sist oppdatert:
Kabul (NTB-AFP): Flere titalls menneskerettsaktivister demonstrerte onsdag i Kabul mot den offentlige henrettelsen av en ung kvinne som ble anklaget for utroskap.

Demonstrantene deltok i en protestmarsj gjennom Kabuls gater som gikk fra departementet for kvinnesaker til president Hamid Karzais tungt bevoktede palass.

- Vi ønsker rettferdighet! ropte demonstrantene, de aller fleste av dem kvinner.

En 22 år gammel kvinne ble nylig skutt flere ganger i ryggen foran en gruppe menn i en landsby 100 kilometer nord for Kabul. Henrettelsen ble etterfulgt av jubelrop fra de om lag 150 tilskuerne, og i etterkant har det kommet fram et videoopptak av den grufulle hendelsen.

Afghanske myndigheter har fordømt henrettelsen, som de anklager Taliban for å ha stått bak. Offentlige henrettelser var vanlige da Taliban satt med makten i Afghanistan fra 1996 til 2001.

Med på onsdagens demonstrasjon var også 15 år gamle Sahar Gul, som i desember i fjor ble reddet etter å ha blitt holdt fanget i en kjeller i flere måneder. Gul var da blitt utsatt for grov mishandling, blant annet var fingerneglene trukket ut, fordi hun hadde protestert mot svigerfamilien, som ville tvinge henne til prostitusjon. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere