RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Afghanske ministre må gå

Sist oppdatert:
Kabul (NTB-Reuters): Afghanistans innenriks- og forsvarsminister må gå etter at president Hamid Karzai aksepterte et vedtak i den afghanske nasjonalforsamlingen.

Nasjonalforsamlingen stemte lørdag for å avsette forsvarsminister Abdel Rahim Wardak og innenriksminister Bismillah Mohammadi som følge av at flere topptjenestemenn er blitt drept i attentat den siste tiden og en rekke tilfeller av skyteepisoder i grenseområdene til Pakistan.

Karzai har imidlertid bedt de to regjeringsmedlemmene bli inntil han har funnet noen til å erstatte dem. Det kan ta flere måneder. Tidligere har nasjonalforsamlingen flere ganger avvist Karzais forslag til nye ministre.

Innenriksministeren har som forsvarsministeren ansvar for Afghanistans sikkerhetspolitikk, og avsettingen av de to er egnet til å skape uro når NATO nå er i ferd med å trekke sine styrker ut av landet.

Det er også spetakkel rundt et annet sentralt regjeringsmedlem: Finansminister Hazarat Omar Zakhilwal blir gransket etter at afghansk fjernsyn publiserte anklager om at han har gjemt bort over 1 million dollar (6 millioner kroner) på kontoer i utlandet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere