Afrikansk Amerika-mote

Foto: (Getty)

Avslappet og glamorøst fra Banana Republic.

29.10.10 14:38

(SIDE2): Den amerikanske kjedebutikken, Banana Republic, har i sin siste kolleksjon tatt turen bort fra Amerika og over til andre kontinenter.

Se bilder fra den siste kolleksjonen nederst i saken!

Avslappet safari glamour
Det amerikanske merkets sjefdesigner, Simon Keet, har nemlig latt seg inspirere av safaristilen når han designet vår- og sommerkolleksjonen for det populære merket. Kjedebutikken er allikevel fortsatt tro mot amerikanerne, for hele kolleksjonen oser av amerikansk glamour, men på en nedtonet måte.

Den amerikanske arbeiderklassestilen var en het trend forrige sesong, men stilen strekker seg også utover høsten og vinterne. Banana Republics siste kolleksjon er ikke i nærheten av å være så USA-spesifikk, men man ser tydelig at de amerikanske røttene også her kommer til syne.

Les også: Ja, vi elsker den amerikanske stilen!

Fra ørken til regnskog
Designeren har selv uttalt at plaggene representerer en reise fra ørkenene i Afrika, til den ropiske regnskogen.

Hans tanke var at plaggene man plukker opp på denne reisen skal blandes med hva man allerede har i garderoben, og resultat kan sier å være en lys, ledig og behagelig kolleksjon - som den populære kjedebutikken garantert vil selge i bøtter og spann av.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Behagelige snitt og teksturer
Romantiske maksi kjoler, formsydde jakker og lekre shortser, alt med glamorøst preg, gir kolleksjonen et svært innbydende preg. Ikke bare ser det svært behagelig ut å gå i de de lekre plaggene, de har også et sofistikert uttrykk, og lite minner om at dette er klær laget med det amerikanske massemarkedet for øye.

Ulike utgaver av trenchcoaten var med på å understreker safaritemaet på en kreativ måte, og selv om fargevalget ikke var av de sprekeste - var det noen sprelske innslag.

Søte blomsterkjoler og topper gjorde sitt for å understreke vår- og sommertemaet, samtidig som den amerikanske looken kom tydelig fram som en rød tråd i hele kolleksjonen.

Smykkene så ut som om de var plukket opp på et afrikansk marked, og kunne også fungere som hovedfokuset i antrekket.

Gutta skal gjerne kle seg i hvite dresser, iblandet i hovedsak grå og grønne detaljer. Plaggene hadde en typisk Banan Republic-feel, som understrekers av at de fleste kreasjonene var av sporty, Miami Vice-karakter.

SE HELE KOLLEKSJONEN HER:

3839

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag