SISTE: I en pressemelding klokken 11.21 onsdag, opplyser Oslo politidistrikt at de fortsatt venter på bekreftelse på at pakistanske myndigheter om hvorvidt Bhatti er pågrepet eller ikke.

Arfan Bhatti ble mandag kveld arrestert av pakistansk sikkerhetspoliti. Han skal være i varetekt. Det melder Aftenposten.

Ifølge en sentralt plassert kilde i sikkerhetspolitiet har pakistansk politi fulgt med på Bhatti et par dager før de anholdt ham rundt 18-19 mandag kveld, skriver Aftenposten.

VG får av sine kilder tirsdag kveld opplyst at Bhatti er overført til varetekt i den pakistanske hovedstaden Islamabad, og det skal være mulig for norsk politi å få ham overført.

Jobber med bekreftelse

Bhattis forsvarer i Norge, Svein Holden, sier til Aftenposten at han ikke er kjent med at Bhatti sitter i varetekt.

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Holden. Han har foreløpig ikke besvart våre henvendelser.

Overfor Nettavisen opplyser Oslo politidistrikts kommunikasjonsstab at de ikke har noen bekreftede opplysninger om at Bhatti skal ha blitt anholdt i Pakistan.

– Vi jobber selvfølgelig med opplysningene, sier stabens pressevakt til Nettavisen.

Samtidig gjentar politiet at de har etablert et godt samarbeid med pakistanske myndigheter.

Klokken 17.07 gjentar politiet i en pressemelding at de på nåværende tidspunkt fortsatt ikke vet med sikkerhet om Bhatti er pågrepet av pakistanske myndigheter eller ei. Videre skriver Oslo-politiet at de vil sende ut en ny pressemelding når de vet mer.

Holden: Bhatti nekter for å ha noe med Oslo-skytingen å gjøre

Etterlyst internasjonalt

Bhatti er nylig siktet og etterlyst internasjonalt for medvirkning til terror etter skytingen utenfor to utesteder i Oslo sentrum natt til 25. juli.

Ifølge forsvarer Svein Holden nekter Bhatti for å ha noe med Oslo-skytingen å gjøre.

Bhatti reiste tidlig i juni til Pakistan, hvor han har oppholdt seg siden. Ifølge hans tidligere forsvarer John Christian Elden var Bhatti til avhør hos pakistansk politi i sommer. Disse skal ha blitt utført på vegne av norsk politi.

Zaniar Matapour er siktet for å ha begått drap og drapsforsøk med terrorhensikt etter å ha skutt mot gjestene ved de to utestedene.

I tillegg ble ytterligere to menn pågrepet i forbindelse med skytingen på mandag.