RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aftenposten går inn - i Danmark

Sist oppdatert:
Den danske gratisavisen Aftenposten gir opp etter bare tre uker på gata.

Sjefredaktør Kristian Lund har gitt opp forsøkene på å få Aftenposten til å lønne seg. Han er slått av konkurrenten Hver/Dag, som har den mektige København-avisen Politiken i ryggen, og det var Politiken som onsdag kunne fortelle at Lund kaster inn håndkleet.

- Vi bøyer oss for overmakten. Hver/Dag ble for sterk for oss. Hvis vi hadde hatt penger nok, ville vi ha vunnet denne tvekampen, for vi hadde den beste avisen. Men vi kommer til kort i kampen mot kapitalkreftene, sier Kristian Lund til Politiken.

- Aftenposten fikk massevis av annonser, men ikke nok til å lage en dagsavis, og jeg er ikke skapt til å lage ukeaviser, tilføyer Lund. Jan Halling, som er sjef for Politikens gratisaviser, nøyer seg med å fastslå at utgivelsen av Hver/Dag fortsetter som vanlig.

Danske Aftenpostens undergang vil neppe skape særlig sorg i norske Aftenposten. Administrerende direktør Olav Mugaas tok i januar i år avstand fra Kristian Lunds valg av navn på gratisavisen, og sa at navnet er et varemerke kjent langt ut over Norges grenser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere