– Min motivasjon og lyst til å bidra for Høyre er like sterk som den alltid har vært. Likevel kommet til at det er riktig tidspunkt å slippe til en ny nestleder, ved at jeg stiller min plass i Høyre ledelse til disposisjon. Jeg har vært nestleder i 18 år. Det har vært en fantastisk reise og privilegium, sier han til avisen.

Han har ikke avgjort om han vil stille til gjenvalg for Akershus i 2025.

Til Aftenposten snakker Sanner blant annet om det å jobbe sammen med Erna Solberg, og hovedgrepene man tok etter det svake valget i 2005. Ett av dem var å åpne for et bredt borgerlig samarbeid, inkludert med Frp.

– Halvparten av Høyre mente vi skulle samarbeide med Frp. Den andre halvparten mente vi bare skulle samarbeide med sentrumspartiene KrF og Venstre.

– Det var ganske stormfulle år med sterk kritikk mot ledelsen. Jeg husker jeg fikk telefoner om at jeg måtte passe på at jeg ikke binder meg for tett til Erna. For hvis det går galt, så går du med, sier Sanner.

Grepet bidro til åtte år med regjeringsmakt for Høyre, der Sanner blant annet vil bli husket for å ha vært finansminister under koronakrisen.