*Nettavisen* Nyheter.

Aftenposten: Olsø hasteansatt for å få Entra på børs

Oslo (NTB): Flertallet i Entra-styret ansatte Rune Olsø som ny direktør på styremøtet 26. september fordi investor og styremedlem Ketil Fjerdingen ville ha selskapet raskt på børs, skriver Aftenposten.

Etter det avisen erfarer sto Fjerdingen i spissen for flertallet på fire som fikk gjennom ansettelsen av Olsø. Mindretallet på tre, med styreleder Siri Hatlen i spissen, ville vente med å ansette ny direktør.

Et av Fjerdingens hovedargumenter for å ansette 38 år gamle Olsø som hadde vært konstituert i stillingen siden april, var at selskapet med Olsø i sjefsstolen ville få fortgang i planen om børsnotering.

Ifølge Aftenposten skal både Olsø og nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap) ha ønsket en rask avklaring av eierstrukturen i selskapet.

Etter det Aftenposten forstår, er det flere alternativer til børsnotering. Fusjon med et børsnotert eiendomsselskap eller oppkjøp er andre alternativer. De finansielle rådgiverne DNB Markets og Goldman Sachs skal utrede ulike modeller for nedsalg og kommer med en anbefaling rundt årsskiftet.

Ifølge Aftenposten vil settestatsråd i saken, miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV), legge fram sin beslutning om hvordan striden i Entra skal løses på fredag eller i begynnelsen av neste uke. Hele eller deler av styret kan bli kastet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.