Gå til sidens hovedinnhold

Aftenposten: Rødgrønn byrådsplattform i Oslo klar til uka

MDG, Ap og SV i Oslo legger fram sin politiske plattform til uka – etter rundt én måned med byrådsforhandlinger, melder Aftenposten.

Ifølge Aftenposten har Høyre har strukket seg langt for Miljøpartiet De Grønne i forsøk på å få dannet et alternativt byråd i Oslo, men har ikke fått gehør, ifølge avisas kilder i Venstre og Høyre.

Les også

Nå må ansatte i Oslo kommune si fra om lovbrudd

20. september begynte MDG, SV og Ap byrådsforhandlingene. Torsdag var siste planlagte dag for møter i forhandlingsutvalgene før resultatet skal godkjennes av partienes fylkesledelser i Oslo. Ifølge Aftenposten vil avtalen bli presentert i løpet av kommende uke, ettersom MDG har takket nei til både Venstres og Høyres samarbeidsinvitasjoner.

Onsdag 23. oktober har det nye bystyret sitt første møte. Byrådet skal ikke aktivt stemmes inn, slik fungerer ikke parlamentarismen i Oslo. Det holder at alle vet at byrådet har støtten som trengs.

MDG har takket nei til både Venstres og Høyres samarbeidsinvitasjoner siden valgnatta for en måneds tid siden.

Søndag sier byrådslederkandidat og gruppeleder i Oslo, Eirik Lae Solberg (H), til avisa at partiet har tilbudt MDG å støtte et sentrumsbyråd uten Høyre.

Et slikt byråd med kun 15 representanter ville likevel ha vært avhengig av Høyres støtte for å få flertall for budsjettet, og forutsetningen var derfor Høyre-gjennomslag i flere saker, blant annet at private aktører ikke skal stenges ute fra omsorg- og barnehagedrift.

(©NTB)

Les også

Oslo-byrådet ofrer badestrand - Lan Marie Berg frir til Sylvi Listhaug

Les også

Listhaug snur ryggen til MDG-Bergs håp: Kan føre til millionbøter

Kommentarer til denne saken