RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aftenposten skifter sjefredaktør

Sist oppdatert:
Einar Hanseid har besluttet å fratre som sjefredaktør i Aftenposten. Tidligere redaktør i Bergens Tidende, Hans Erik Matre, tar over.

Etter å ha nådd 60 år og ti år i stillingen som sjefredaktør i Aftenposten er det slutt for Einar Hanseid. Fra 1. januar 2004 går han over i ny stilling i Schibsteds

konsernadministrasjon.

Det skriver Schibsted i en børsmelding.

Einar Hanseid har hatt en avtale om å kunne forlate stillingen som sjefredaktør i Aftenposten etter ti år, og i stedet gå til andre oppgaver i Schibsted-konsernet.

Det er Hans Erik Matre (48) som tar over ved nyttår.

Han er i dag direktør i Aftenpostens eierselskap Schibsted og har de siste årene hatt et særlig oppfølgingsansvar for deler av Schibsteds utenlandssatsinger, og for Schibsteds eierskap i de norske regionavisene.

Matre er blant annet styreleder i Fædrelandsvennen i Kristiansand, Scanpix og i Harstad Tidende Gruppen. Tidligere har han blant annet vært sjefredaktør og administrerende direktør i Norsk Telegrambyrå (NTB) fra 1989 til 1994, og sjefredaktør og administrerende direktør i Bergens Tidende fra 1994 til 1997.

I tillegg var han sjefredaktør i Vårt Land fra 1983 til 1989 og leder i Norsk Redaktørforening fra 1988 til 1997.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere