RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aftenposten tar betalt på nett

Oslo (NTB): Aftenposten blir ikke lenger gratisavis på nettet. I november innfører avisa betaling for ikke-abonnenter.

Alle som ønsker å lese mer enn åtte artikler i uka, må da tegne abonnement. Dette er en helt nødvendig utvikling, sier sjefredaktør Hilde Haugsgjerd i Aftenposten.

- Det har vært et kunstig skille mellom nettlesing og papirlesing. Nå fjerner vi alle skiller mellom papir, nett og mobil og gjør all vår journalistikk og våre tjenester tilgjengelig i alle kanaler. Vi tror våre abonnenter vil oppleve dette som en positiv utvikling, sier hun.

Stavanger Aftenblad gikk samme vei allerede før sommeren og Fædrelandsvennen har hatt betalingsløsning i over ett år. Bergens Tidende er også i ferd med å kjøre i gang en løsning med betaling for nettavisen.

Riksavisene VG og Dagbladet har for lengst etablert egne abonnementsløsninger på internett, men mye av innholdet er fortsatt gratis.

- Vi har studert mange ulike løsninger og mener vi har funnet den som passer vår avis og våre lesere best. Den samme løsningen er valgt i flaggskipet New York Times, der resultatet har vært svært positivt, sier administrerende direktør Sondre Gravir i Aftenposten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere