RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aftenposten trykker Muhammed-tegningene

Foto: Preben Hupfeld (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Avisas sjefredaktør mener det er riktig å trykke tegningene.

Aftenposten trykker i sin morgenutgave fredag de omstridte Muhammed-tegningene, som for over fire år siden sto på trykk i Jyllands-Posten.

Aftenpostens sjefredaktør Hilde Haugsgjerd mener at det nå er riktig å trykke dem.

- Vi har hele tiden forsvart medienes rett til å trykke disse tegningene, og vi trykket en faksimile av dem da striden startet i 2005. Men da konflikten om dem raste internasjonalt i 2006, valgte vi ikke å gjøre det ut fra en vurdering av situasjonen da, sier hun til sin egen avis.

Den danske tegneren Kurt Westergaard ble for en uke siden angrepet av en somalisk mann utstyrt med øks og kniv, og han har siden levd i skjul. Dette aktualiserer saken om publisering av tegningene, mener Aftenpostens sjefredaktør.

Les også: Forsøkte å drepe karikaturtegner

Hun forsvarer at avisen trykker tegningene.

- Vi står overfor en rettssak i Danmark knyttet til dette alvorlige angrepet mot Jyllands-Postens tegner. Da synes vi det er naturlig og riktig å minne om det kunstneriske og journalistiske uttrykket som trolig ligger til grunn for denne voldelige handlingen, sier Haugsgjerd.

Haugsgjerd mener karikaturene i en liberal norsk medieverden og i et kulturelt tolerant samfunn ikke er krass.

I likhet med dagens Aftenposten har også Nettavisen flere ganger trykket faksimile av Jyllandspostens tegninger: - Vi vil gjengi tegninger og bilder når det er journalistisk nødvendig, sier Nettavisens sjefredaktør Gunnar Stavrum, som legger til at det fortsatt vil gjøres med omhu og respekt for andres religiøse følelser.

Her ser du Nettavisens syn på tegningene:Er det modig å såre muslimer?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere