RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aftenpostens nye spareplan er klar

Sist oppdatert:
Aftenposten fortsetter å kutte i staben og i tiltak. Til og med de knallharde grafikerne blir rammet av kutt. Nå er Schibsted-avisens nye kuttplan klar
I en melding fra Schibsted heter det at Aftenpostens styre i dag har drøftet et forbedringsprogram på 180 millioner kroner for perioden 2005 til 2008.

Dermed fortsetter avisen å gjøre produktendringer, ytterligere bemanningsreduksjoner og legger frem en plan for nye inntekter.

- Nominelt kostnadsnivå før effekten av disse forbedringene forventes å være ca 80 millioner kroner lavere for inneværende år enn i 2003. Dette er en følge av tidligere kommuniserte forbedringsprogrammer, heter det i meldingen fra Aftenposten.

Aftenpostens mål er at ca. 25 prosent av resultateffektene skal være oppnådd i 2005, ca. 70 prosent i 2006 og at programmet har full effekt fra og med 2008.

De estimerte resultatforbedringene fordeler seg som følger:

* Overgang til tabloid vil gi en årlig resultatforbedring på ca. 50 millioner kroner.

* Bemanningsreduksjoner vil redusere årlige kostnader med 70 millioner kroner.

* Andre kostnader reduseres med 40 millioner kroner.

* Økt satsing på nye inntekter vil kunne gi 20 millioner kroner i
resultatforbedring.

Omstillingskostnadene blir estimert til 70 til 100 millioner kroner. Disse blir belastet regnskapet for inneværende år. I tillegg kommer eventuelle kostnader knyttet til spesielle tiltak rettet mot den harde kjernen innen grafikerne.

- Det gis særskilt tilbud om driftspensjon til aldersgruppene født i 1945 - 1948 innen grafisk bransje, som motytelse for fjerning av enerett til visse arbeidsoppgaver. Tilbudet gis til grafikere som er omfattet av grafisk overenskomst, heter det i dagens melding

Bemanningsreduksjonene innebærer en nedbemanning på ca. 110 årsverk innen utløpet av 2006. Nedbemanningen søkes løst gjennom hjelp til ny jobb gjennom jobbskiftesenter, sluttvederlag og andre økonomiske ordninger, opplyser styret i Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere