RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

AG3 var hittegods

Foto: Øijord, Thomas Winje (Scanpix)
Sist oppdatert:
Hvordan automatvåpenet havnet i skapet på Blindern er et mysterium.

Automatvåpenet som ble funnet på det Humanistiske fakultet på Blindern fredag formiddag var av typen AG3. Våpenet er et heimevernsvåpen som ble stjålet fra en bolig i Oslo i 2003. Personen som meldte våpenet stjålet dengang hadde levert inn sluttstykket til heimevernet i 2002.

Hvem som har lagt våpenet i et studentskap på Blindern er foreløpig et mysterium. Våpenet har på et eller annet tidspunkt blitt flyttet fra et studentskap til et skap som benyttes til hittegods. Politiet vet derfor heller ikke i hvilket studentskap geværet ble lagt, eller hvorfor de ikke tok med seg geværet da de sluttet å bruke skapet.

Hittegods
- Når personer slutter å bruke et skap så går man gjennom skapene. Hvis noe er gjenglemt så flyttes det til et annet skap, sier Grøndal.

Plastsekken med AG3-geværet har blitt flyttet til skapet for gjenglemte ting. Fordi geværet var demontert, visste ikke de ansatte på Blindern at det lå et gevær i sekken før de åpnet den og sjekket innholdet. Våpenet manglet tennstift og kunne derfor ikke ha blitt benyttet selv om det var montert.

I helgen har finneren av våpenet vært avhørt av politiet, i tillegg til bokskapansvarlig. Våpenet ble funnet under det som tidligere har blitt betegnet som en rutinekontroll.

Enkelthendelse
I tillegg har politiet avhørt personer som har benyttet et skap der våpenet kan ha ligget tidligere.

- Disse har ikke kjennskap til våpenet, sier pressesjef Unni Grøndal ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Politiet ser på funnet som en enkeltstående hendelse, og setter det ikke i sammenheng med andre begivenheter som for eksempel Utøya.

Humanistisk fakultet er en del av Universitetet i Oslo som er Norges største utdanningsinstitusjon med om lag 27.000 studenter og 6000 ansatte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere