RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Agri påvirker ikke Hydro-rating

Sist oppdatert:
Norsk Hydros rating hos kredittvurderingsbyrået Standard & Poor's påvirkes ikke av meldingen om at Agri skal skilles ut. Man vil følge med på om konsernet kan få bedret sin finansielle fleksibliitet
- Effektene av utskillelsen vil være nøytrale, og derfor påvirkes ikke ratingene og utsiktene for Norsk Hydro, skriver Standard & Poor's i en melding.

Det påpekes at selskapet vil bli mindre diversifisert, men samtidig utgjorde Agri bare 11 prosent av driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) i 2002.

- Til tross for Agris forbedringer i løpet av de siste årene, har divisjonen fortsatt ikke nådd Standard & Poor's finansielle forventninger på grunn av et noe svakt syklisk gjødselmarked, heter det videre.

Standard & Poor' har kategorisert Hydros utsikter som negative, og skriver: - Standard & Poor's vil følge prosessen i lys av selskapets negative utsikter, og fokusere på en økt finansiell fleksibliitet fra utskillelsen av Agri, som kan styrke selskapets kredittgrunnlag, heter det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere