RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ahmadinejad fikk varm velkomst i Venezuela

Sist oppdatert:
Caracas (NTB-AFP-Reuters): Irans president Mahmoud Ahmadinejad og Venezuelas Hugo Chávez overøste hverandre med ros da de møttes mandag.

Ahmadinejad startet sin rundtur i Latin-Amerika i Venezuela og ble hilst med militære æresbevisninger da han landet på flyplassen ved Caracas søndag ettermiddag. Mandag gikk turen til presidentpalasset i Caracas. Her ble Ahmadinejad ble tatt imot av sin nære allierte president Hugo Chávez for å undertegne flere nye samarbeidsavtaler.

- Uansett hva de arrogante folkene som ikke ønsker å se oss sammen, mener, så kommer vi til å stå sammen for alltid, sa den iranske presidenten.

Ahmadinejad og Chávez bare fnyser av USAs advarsler mot Irans atomprogram og sier det er «slutt på de tider da Washington kunne dominere verden».

- Den imperialistiske galskapen har fått herje på en måte som vi ikke har sett på lang tid, sa Chávez under velkomstseremonien for sin iranske kollega.

Etter besøket i Venezuela skal Ahmadinejad reise videre i Latin-Amerika der han besøker andre USA-kritiske statsledere. Første stopp blir Nicaragua der han skal være til stede ved innsettelsen av Daniel Ortega, som nylig er gjenvalgt til president. Deretter går turen til Cuba og Ecuador. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere