Gå til sidens hovedinnhold

Ahmadinejad på historisk besøk i Egypt

Kairo (NTB-Reuters): Irans president Mahmoud Ahmadinejad har innledet et historisk besøk i Kairo. Det er første gang et iransk statsoverhode besøker Egypt siden revolusjonen i 1979.

Ahmadinejads besøk har som hensikt å understreke en bedring i forholdet mellom de to landene etter at islamisten Mohamed Mursi ble valgt som president i Egypt i fjor.

TV-bilder viste at Mursi hilste sin presidentkollega velkommen med kyss på kinnet da Ahmadinejhad kom ut av flyet på flyplassen i Kairo tirsdag.

At Irans president skulle komme på statsbesøk til Egypt var helt utenkelig under regimet til den tidligere egyptiske presidenten Hosni Mubarak.

Mubarak, som ble styrtet i revolusjonen for to år siden, støttet i hele sin regjeringstid opp om fredsavtalen med Israel, den såkalte Camp David-avtalen fra slutten av 1970-tallet. Det medførte også til at Egypt hadde gode forbindelser med Vesten.

Men etter at Mursi ble valgt til president i fjor, har han vendt seg mer mot blant annet det sjiamuslimske styret i Teheran. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album