RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ahold jekker opp Rimi-Hagens verdier

Sist oppdatert:
I den nye resultatrapporten fra Stein Erik Hagens nederlandske partner, Ahold, jekkes verdsettingen av Hagens personlige formue opp
iMarkedet har tidligere skrevet om at Ahold har dumpet prisingen av det det nordiske samarbeidsselskapet Ica Ahold. Selskapet eies med 50 prosent av dagligvaregiganten Ahold, mens de svenske ICA-forhandlerne eier 30 prosent og Stein Erik Hagens Canica eier 20 prosent.

Ifølge en avtale vil Ahold kun få majoriteten av medlemmene i Ica-styret hvis de kjøper seg opp til 70 prosent av aksjene. Dette er nødvendig for at Ahold skal få kontroll over den skandianviske operasjonen.

Tidligere denne måneden gikk Ahold ut å mente at selskapet måtte betale 1,3 milliarder euro, eller 10,7 milliarder kroner, for resten av Ica Ahold-aksjene. Nå har det nederlandske selskapet besinnet seg.

Aholds nye estimat for å kjøpe resten av aksjene i den skandinaviske operasjonen er nå på 1,8 milliarder euro, eller 14,8 milliarder kroner. Hele Ica Ahold prises altså til 29,6 milliarder kroner.

Dette priser Stein Erik Hagens post i Ica Ahold til rundt 6 milliarder kroner. Tidligere har Hagen håpet at posten i det skandinaviske samarbeidselskapet skulle være verdt betydelig mer.

Ahold påperker imidlertid at verdsettingen av Ica Ahold på ingen måte er ferdigstilt. Det vil ikke bli gjort før i andre kvartal 2004.

- Utfallet avhenger av de fremtidige markedsforholdene og for tiden ukjente parametere som blir lagt inn i verdsettingen, heter det i meldingen fra Ahold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere