RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ahus brukte 1,4 millioner på PR-rådgivere

Lørenskog (NTB): Ledelsen ved Akershus universitetssykehus (AHUS) har brukt 1,4 millioner kroner på PR-råd fra selskapet First House. Det skjedde i en periode da flere dødsfall ved sykehuset ble etterforsket.

Ifølge VG ble summen holdt skjult for styret og sentrale tillitsvalgte.

I et internt dokument kommer det fram at ledelsen måtte foreta en ekstrabevilgning på 525.000 kroner. «Skyldes medietrening og bruk av First House. Bruken av First House blir redusert fra høsten», heter det i et møtereferat fra 11. juni.i år.

- Av et budsjett på 7,3 milliarder kroner har vi brukt 1,4 millioner så langt i år til kommunikasjonstjenester fra First House. Vårt alternativ er isteden å ansette flere egne kommunikasjonsrådgivere. Vi har valgt å kombinere en liten intern avdeling med bruk av First House, opplyser kommunikasjonsdirektør Bjarte Reve ved Ahus til VG.

Styremedlem og Høyre-politiker Afshan Rafiq reagerer på pengebruken.

- Jeg synes ikke noe om det. Jeg synes ikke det er bra at man bruker ressurser på den måten. Nå vil jeg høre begrunnelsen på hvorfor de har gjort det, og konkret hvilke resultater de har fått med denne ressursbruken, men når jeg hører det tallet, så er jeg skeptisk til ressursbruken, sier Rafiq. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere