Gå til sidens hovedinnhold

Ahus får ansette flere leger

Lørenskog (NTB): Bekymringsmeldinger om leger og sykepleiere som slutter, og altfor få legestillinger gjør at Akershus universitetssykehus får åtte nye legehjemler i «nødhjelp» fra Helse sør-øst.

Mange leger og sykepleiere har sluttet ved Ahus på grunn av situasjonen ved sykehuset. Torsdag signerte legene ved sykehuset et fellesbrev til helseminister Jonas Gahr Støre (Ap) og Helse sør-øst om forholdene. Her peker de på lav bemanning, mangel på sengeplasser, og dessuten ytrer de bekymring for om tilbudet er forsvarlig..

Nå kommer den første hjelpen i form av åtte legehjemler, skriver Dagsavisen.

- Vi har en god dialog med ledelsen på Ahus. De har sagt at de opplever at det særlig kniper på legekapasiteten. Så uten å vente på en ny vurdering av kapasiteten har vi sagt til dem at de får åtte nye legehjemler nå. Det meldte vi til dem muntlig før jul, og vi har bekreftet det nå på nyåret, sier administrerende direktør Peder Olsen i Helse sør-øst.

Dersom forholdene ved det kriserammede sykehuset på Lørenskog ikke bedres, vil helseforetaket vurdere å endre sykehusets opptaksområde. i 2011 overtok gigantsykehuset et pasientgrunnlag på 160.000 pasienter, før bemanningen var på plass. (©NTB)

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn