RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ailo Gaup viser MOT

Sist oppdatert:
Endelig har MOT skaffet seg Ailo Gaup som ambassadør. Se bildekarusell og video.

(YEYE:) Ailo Gaup driver med Freestyle Motocross, eller bedre kjent som FMX. Det er en type motorsport med motorsykkel.

Se bildekarusell nederst i artikkelen.

Førerne får poeng etter triksene de utfører, og hoppene kan variere fra 20-50 meter.

Størst i Norge innen FMX
Gaup er Norges største stjerne innenfor denne idretten. Han ble verdensmester i FMX i 2004 og 2007, og er den eneste nordmannen som noen gang har konkurrert i Freestyle Motocross i «X-games» i USA, skriver Wikipedia.

Ifølge MOT jobber de for å bevisstgjøre ungdom til å ta valg som gjør at de mestrer livet. De vil også styrke ungdoms mot til å ta vare på seg selv og andre. MOT prøver også å skape holdninger med fokus på verdier, valg og tro på egne krefter.

Har jaktet på han lenge
MOT har jaktet på Ailo Gaup som ambassadør i flere år, og er svært fornøyd med å ha han med på laget.

- Han er viktig for MOT fordi han er modig og omsorgsfull. Og han har gått sine egne veier. Han har mot til å være seg selv. I tillegg er han ganske kjekk også, og det skader jo ikke, sier Koordinator profilbygging Ingrid Ness Rolland i MOT til Yeye.

Se eksklusivt intervju her:

Flyttet tidlig hjemmefra
Gaup synes det er viktig å støtte gode saker, men han har ikke mulighet til å støtte alle de gode sakene som finnes. Derfor synes han det var viktig å støtte en sak han kan relatere seg til.

- Jeg flyttet tidlig hjemmefra, for å gå på idrettsgymnas i Oslo. Jeg kunne ikke koke poteter en gang. Det kan jeg forresten ikke enda, sier Gaup i skolevideoen til MOT.

Hvorfor er du et godt forbilde for MOT?

- Jeg har ikke sagt at jeg er et godt forbilde, men jeg har blitt spurt om å være ambassadør og det er stort, sier Ailo Gaup til Yeye.

Aktører både innenfor idrett og musikk er ambassadører for MOT. Alexander Denstad With, Tone Damli Aaberge, Henning Solberg, Pål Anders Ullevålseter, Morten Gamst Pedersen, Samsaya og Aksel Lund Svindal er alle MOT-ambassadører, for å nevne noen.

114

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Har du mot til å ta egne valg eller synes du det er vanskelig å stå imot gruppepresset? Diskutèr her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere