*Nettavisen* Nyheter.

Ailyn ble slept etter bussen med datteren (1) på armen

Foto: Christel Beate Jorilldatter, Finnmark Dagblad

Sjåføren klappet igjen døra rundt venstrearmen til Ailyn.

Ailyn Dela Cruz Haugen har fortsatt vondt i armen etter at hun ble klemt fast i bussdøra på onsdag.

På utsiden holdt hun datteren Sofia på høyre arm, inne i bussen holdt Maria (3,5) fast i venstrearmen, skriver Finnmark Dagblad.

- Da jeg og min yngste datter var gått av bussen på Ole Olsens plass var det så mye snø på fortauet at jeg måtte gå litt sakte og hjelpe min eldste datter ut. Bussjåføren lukket derimot døren slik at armen kom i klem. Jeg måtte springe noen meter mens jeg skrek til sjåføren før bussen stanset, sier småbarnsmoren til Finnmark Dagblad.

Redd for døtrene
Hjertet banket vilt imens hun løp, og hun fryktet for døtrene sine.

- Det banket mye i hjertet mitt og jeg tenkte at døtrene mine var i fare. Jeg kunne også ha ramlet. Jeg kjenner enda smerte i armen, og har sagt til sjefen at jeg ikke kan ta så tunge løft på jobb, sier hammerfestkvinnen. Om smertene vedvarer til neste uke skal hun gå til legen.

Hun mener å ha opplevd hensynsløs atferd fra sjåføren fra første stund. Familien ramlet nesten i bussen da de startet turen inn til sentrum.

- Før vi hadde kommet i setene begynte bussen å akselerere ganske kjapt som førte til at jeg og mine barn holdt på å miste balansen og ramle bakover i bussen. Jeg klarte heldigvis å få tak i et sete med foten min for så å få tak i min eldste datter. Vi ropte flere ganger til sjåføren at han måtte vente litt, men han bare kjørte, sier Cruz Haugen.

Uinteressert sjåfør
Etter den traumatiske turen konfronterte hun busssjåføren i sentrum.

- Jeg snakket til han om det som hadde skjedd. Han pekte bare på klokken sin, sa han hadde dårlig tid og at det var masse trafikk. Han var uinteressert i det jeg hadde å si, og ville bare at jeg skulle gå av bussen, sier småbarnsmoren.

Hun har dermed sendt Boreal Transport i Finnmark en mail hvor hun ber selskapet om å ta et oppgjør med sjåførene:

«Jeg syns at dere må begynne å tenke på passasjerenes sikkerhet framfor å holde rutetiden. Det var bare flaks at det gikk bra med meg denne gangen. Neste gang kan det gå mye verre. Jeg syns at dere bør gjøre sjåførene bevisst på hvor fort det kan gå galt. Nå har min eldste datter som tidligere gledet seg til å ta bussen blitt så redd at hun ikke vil kjøre buss lenger».

Kvinnen understreker til FD at det gikk bra med henne fordi hun er en frisk ung dame.

- Men vi har også eldre og gravide som tar bussen, og de må få lov til å sette seg først, sier Ailyn.

Antar at sjåføren var uoppmerksom
Driftssjef Alfred Aksnes har ikke snakket med bussjåføren ennå, men tror at uoppmerksomhet eller manglende oversikt er årsaken til hendelsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Han bekrefter at Boreal har mottatt mailen fra Ailyn dela Cruz, men vet ikke hvorfor sjåføren skal ha klemt henne fast.

- Vi må ta opp hendelsen med sjåføren og få årsaken forklart. Om det er manglende oppmerksomhet eller andre ting som ligger til grunn. Vi vet av tidligere erfaring at det ikke alltid er like enkelt for sjåføren å ha full oversikt, sier Alfred Aksnes.

Forferdelig hendelse
Driftssjefen for buss understreker ellers at dette skal ikke forekomme på busstur.

- Dette er forferdelig og slikt skal selvfølgelig ikke skje. Det er bra at bussen stoppet før det fikk alvorlige konsekvenser, sier Aksnes.

Han mener at Boreal Transport Nord AS har et godt nok fokus på sikkerhet generelt, men selskapet skal undersøke hvor mange lignende episoder som forekommer.

- Generelt mener jeg absolutt at Boreal har et godt nok fokus på sikkerhet. Mange tusen passasjerer kjøres hver dag, og vi har veldig få uhell av denne karakter. Uoppmerksomhet kan forekomme, men sikkerheten er ivaretatt på et generelt grunnlag, sier driftssjefen.

Gransker internt
Hvis det derimot har forekommet flere slike hendelser, lover Aksnes å ta informasjonen opp grundig internt.

- Det er snakk om å holde fokus på oppgaven sin, sier driftssjefen.

Får Ailyn oppreisning?

- Så langt er vi ikke kommet. Vi må først snakke med sjåføren, sier Aksnes.

Les flere saker fra Finnmark Dagblad

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.