RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ainslie ble størst

Sist oppdatert:
Weymouth (NTB): Ben Ainslie er tidenes mestvinnende seiler i OL etter at han avgjorde gullkampen mot danske Jonas Høgh-Christensen i Laser søndag.

Briten vant gull for fjerde gang på rad, og han er den første med medalje i fem strake olympiske leker. Med fire gull og sølv er han alene på toppen.

Høgh-Christensen hadde ledet Laser-klassen helt siden åpningsseilasen, men han greide ikke å forsvare rekorden til landsmannen Paul Elvstrøm, som har vært mestvinnende seiler siden han tok sitt fjerde gull i 1960.

I flott vær utenfor Weymouth på den engelske sørkysten utviklet medaljeseilasen seg til ren matchseiling mellom Ainslie og Høgh-Christensen, som lot resten av feltet seile sin egen sjø og satset alt på å holde konkurrenten bak seg.

Det kunne i ytterste konsekvens blitt skjebnesvangert, for nederlenderen Pieter-Jan Postma kunne med seier snytt dem for gullet. Men han fikk det ikke til, og dermed var det klart at den som var først i mål av de to bakerste båtene i feltet ville bli olympisk mester.

Ainslie brukte sin rutine og alle sine ferdigheter da han seilte fra dansken og kom triumferende i mål til sitt sannsynligvis siste OL-gull. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere