RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiadvokat Camilla Ek Sørensen og forsvarer for piloten og styrmannen i Air Baltic, Jørund Løgland. Foto: Maria Schiller Tønnessen (Nettavisen)
Politiadvokat Camilla Ek Sørensen og forsvarer for piloten og styrmannen i Air Baltic, Jørund Løgland. Foto: Maria Schiller Tønnessen (Nettavisen)

Air Baltic-kapteinen (50) varetektsfengslet i en drøy måned

Sist oppdatert:
Hadde 0,68 i promille da han skulle ta 109 passasjerer til Kreta.

NEDRE ROMERIKE TINGRETT (Nettavisen): Kapteinen som sammen med tre andre besetningsmedlemmer møtte på jobb med promille, ble mandag ettermiddag varetektsfengslet i ytterligere en drøy måned.

50-åringen samtykket til det, og kommer dermed til å forbli varetektsfengslet fram til saken mot ham starter den 17. september.

Det var grytidlig om morgenen lørdag 8. august at et Air Baltic-fly på vei fra Gardermoen til Chania på Kreta ble innstilt. Årsak: Fire av fem besetningsmedlemmer - alle fra Latvia - var alkoholpåvirket da de kom på jobb.

Det dreide seg om kapteinen, styrmannen og to flyvertinner.

2. piloten fikk seks måneder

Mandag behandlet Nedre Romerike tingrett alle de fire sakene. Styrmannen (38) - som med hadde høyeste promille på 1,35 - ble dømt til seks måneders ubetinget fengsel.

Kapteinen hadde 0,68 i promille da han kom på jobb for å ta flyet fra Gardermoen til Kreta.

Kapteinen er i likhet med styrmannen siktet for å ha møtt alkoholpåvirket på jobb, samt å ha drukket mindre enn åtte timer før man skal gjøre tjeneste. I tillegg er kapteinen nå siktet for å ha visst at de øvrige besetningsmedlemmene hadde promille.

På grunn av at siktelsen er utvidet, kunne ikke piloten gå med på tilståelsesdom. Han vil ikke tilstå noe han ikke har fått satt seg inn i, opplyser hans forsvarer, Jørund Lægland.

Derfor kunne ikke Nedre Romerike tingrett til å behandle saken mandag. I stedet ble 50-åringen framstilt for varetektsfengsling fram til saken mot ham begynner.

Rettssaken mot piloten regnes å kunne gjennomføres i Øvre Romerike tingrett 17. september.

Les også: Air Baltic-styrmann: - Vi mistet kontrollen over hvor mye vi drakk

Hotellansatt tipset om påvirket besetning

Bakgrunnen for at det ble oppdaget at de fire - kapteinen, styrmannen og to flyvertinner - hadde promille, var et tips fra en hotellansatt ved Gardermoen.

Da styrmannen forklarte seg i retten, noen timer før kapteinen, sa han at situasjonen kom ut av kontroll da de satt og drakk whiskey ved hotellet de bodde på.

- Vi var slitne og på et tidspunkt må vi ha mistet kontrollen over mengden vi drakk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere