RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Air France-piloten funnet

Foto: HO (REUTERS)
Sist oppdatert:
Kapteinen på Air France-flyet som styrtet i Atlanterhavet, er funnet og identifisert.

I tillegg til piloten Marc Dubois er en flykabinansatt også identifisert, melder den franske avisen Le Figaro torsdag.

Elleve identifisert
Letemannskaper har så langt funnet 50 av de 228 omkomne og identifisert elleve. Av disse er ti brasilianere, fem kvinner og fem menn, og én britisk mann identifisert. Prosessen med identifikasjon av kroppene man har funnet etter flyulykken natt til 1. juni fortsetter for fullt.

Les også: Flyekspert: – Jeg stusser litt på dette

Tre nordmenn var om bord på Air France-flyet.

– Informasjon kommer til å bli offentliggjort i helgen, sier en kilde nær den franske havarikommisjonen.

Bruker atomubåt i søk
Samtidig som identifiseringen pågår, fortsetter søket etter de to ferdskriverne på Airbus A330-200, også kalt de svarte boksene.

Den franske avisen Le Monde meldte tirsdag at den franske ubåten «Nautile» hadde registrert signaler fra Air France-flyets svarte bokser. Denne informasjonen ble senere avvist av en sentral kilde i det franske transportdepartementet tirsdag ettermiddag, melder nyhetsbyrået AP.

Disse boksene inneholder data fra flyets siste flyginger og avgir et signal i minst 30 dager etter et havari.

Den franske marinen har nå sendt atomubåten «Émeraude» til området for å søke etter signalene fra boksene. Også USA har sendt utstyr og fartøy til området for å bidra i letingen etter ferdskriverne.

Feilregistreringer
Air France har holdt kortene svært tett til brystet etter ulykken, og først denne uken ble det kjent at flyselskapet har hatt 35 feilregistreringer på hastighetsmålere til Airbus A330- og A340-maskiner siden juni i fjor.

Hovedteorien til ulykken er at defekte hastighetssensorer resulterte i at pilotene mistet kontrollen over flyet. Skader på de omkomne, samt skader på vrakrester, tyder på at Air France 447-flyet gikk i oppløsning i luften. Ingen av de omkomne skal ha hatt brannskader, og derfor utelukkes brann eller eksplosjon om bord på A330-maskinen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere