Gå til sidens hovedinnhold

Airbus beholder ledelsen over Boeing

Paris (NTB-Reuters-DPA): Europeiske Airbus beholder sin lederposisjon blant verdens produsenter av passasjerfly. Den amerikanske erkerivalen Boeing må igjen se seg slått.

Airbus leverte mer enn 530 fly i 2011 viser tall som ble lagt fram torsdag. Dette var mer enn selskapet selv hadde ventet, og betydelig flere enn Boeing som bare kunne notere leveranser av 477 fly i fjor.

De to selskapene dominerer i dag markedet for mellomstore og store passasjerfly. Men ifølge nyhetsbyrået Reuters merker de allerede pusten i nakken fra voksende rivaler i Kina, Russland og Canada.

- Året som gikk, var et av de viktigste og mest spennende i vår historie, sier Boeings talsmann Jim Albaugh med henvisning til at Boeing økte antallet leveranser i 2011. Airbus vil foreløpig ikke kommentere de nye tallene, men henviser til en pressekonferanse 17. januar.

Det europeiske selskapet passerte i 2003 Boeing og erobret tronen som verdens største produsent av passasjerfly. Men europeerne anklages for ulovlig subsidiering av Airbus-produksjonen, en anklage Verdens handelsorganisasjon (WTO) ventes å ta stilling til i løpet av 2012. (©NTB)

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg