RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Airbus benekter planer om sette fly på bakken

Paris (NTB-AFP-Reuters): Den europeiske flyprodusenten Airbus nekter for at det foreligger planer om å sette to flytyper på bakken etter ulykken i Atlanterhavet.

Den franske avisen Le Figaro skriver på forsiden av sin morgenutgave torsdag at Airbus ikke avviser at det kan bli aktuelt å gi A330- og A340-modellene flyforbud. Årsaken er ifølge avisen at Airbus vil skifte ut fartssensorene i flyene. I alt dreier det seg om rundt 1.000 fly.

- Dette er feil. Vi har ikke vurdert å sette flyene på bakken fordi det er trygt å fly med disse modellene. Vi kommer til å forfølge denne uansvarlige journalistikken i rettssystemet, sier Airbus-talsmann Stefan Schaffrath.

A330 og A340-modellene deler mange av de samme delene, men A340 har fire motorer og er laget for lenge flyginger. A330 har to motorer.

Franske ulykkesgranskere har opplyst at Air France sendte 24 meldinger om feil på flytypen, blant annet om problemer med fartssensorene, såkalte pitotrør.

Granskerne har imidlertid understreket at det er for tidlig å si noe om disse rørene er årsaken til ulykken der 228 mennesker mistet livet.

Airbus er eid av Frankrike, Storbritannia og Tyskland og har hovedkontor i Toulouse i Frankrike. Det er et datterselskap av europeiske EADS, som driver med forsvars- og romteknologi. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere