RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Airbus-pilot hevder han nesten krasjet med UFO

Foto: SAUL LOEB
Sist oppdatert:
Piloten hevder en UFO var bare en meter unna av å treffe passasjerflyet.

Airbus-flyet befant seg i 34.000 fots høyde i nærheten av Heathrow flyplass i Storbritannia da den angivelige nestenulykken skjedde, skriver den britiske avisen The Telegraph.

Andre britiske aviser, deriblant The Independent, har også omtalt den påståtte nestenulykken.

Piloten skal ha vært så overbevist om at et sølvfarget, rugbyformet objekt skulle krasje inn i flyets neseparti, at han dukket ned med hodet. Piloten har forklart i ettertid at det uidentifiserte objektet var bare en meter unna flyet.

- Kollisjonskurs
Piloten varslet ifra om hendelsen til trafikkontrollen, og sjekket flyets instrumenter umiddelbart etter den angivelige nestenulykken. Men det fantes ingen spor etter det uidentifiserte, flygende objektet. Den britiske havarikommisjonen har etterforsket saken, og heller ikke de klarer å komme med noen brukbar forklaring på den påståtte hendelsen.

«Han var under oppfatning av at de var på kollisjonskurs, uten tid til å reagere. Hans umiddelbare reaksjon var å dukke til høyre og prøve å nå annenpiloten for å varsle ham: Det var ikke tid til å si ifra,» lyder en hendelsesrapport.

«Kapteinen var tydelig forberedt på å oppleve en form for sammenstøt med stridene luftfartøy.»

Kapteinen fløy et fly av type Airbus A320, som har plass til om lag 150 passasjerer.

- Ingen andre fly
Britiske luftfartsmyndigheter fastslår at det ikke var noen andre fly i nærheten, og utelukker samtidig at det kan ha vært værballonger eller lekeballonger. Militærradarer ble også undersøkt, uten at en kom noe nærmere en forklaring.

Hendelsesrapporten konkluderer med at «det ikke er mulig å spore objektet eller slå fast den sannsynlige årsaken til observasjonen».

Hendelsen skjedde klokken 18.35 om kvelden den 13. juli i fjor, men ble først kjent etter at rapporten ble offentliggjort.

- Denne observasjonen er interessant, fordi den er detaljert og tydelig, sier David Clarke, som er en UFO-skeptiker og konsulent for det britiske Riksarkivet, til The Telegraph.

- Det var tydeligvis et eller annet der, sier Clarke.

- Skjer hver måned
Rapporten opplyser ikke hvilket flyselskap som var involvert i den påståtte hendelsen, men avisen antar at det enten var British Airways eller Virgin.

Avisen antar at flyet verken skulle lande eller tok av fra Heathrow flyplass, ettersom det var i marsjhøyde.

Ifølge National Air Traffic Control Services (NATS), som har ansvaret for flytrafikken i Storbritannia, oppdager staben cirka ett uforklarlig flygende objekt hver måned. Det skal ledelsen for NATS har innrømmet i 2012, skriver The Telegraph.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere