*Nettavisen* Nyheter.

Akefest endte i tragedie

Foto: Roar Grønstad/RB

Bjørn Erik Wolla (36) skulle bare ta én aketur til. Det ble det siste han gjorde.

24.01.11 15:06

Venner og familie samlet seg i går kveld på ulykkesstedet for å være sammen i sorgen, skriver Romerikes Blad.

Flere av dem var også til stede da den tragiske ulykken skjedde lørdag kveld.

Den tradisjonelle vennefesten i Gansdalen – med grilling og aking – fikk en brå slutt ved 18-tida. Da bestemte Bjørn Erik Wolla seg for å ta én aketur til. Det ble det siste han gjorde.

Akte på panser
Ifølge en av festdeltakerne var det 36-åringen som var ivrigst til å ake med barna som var til stede. Han akte imidlertid alene da ulykken skjedde.

Det var allerede blitt mørkt da han satte utfor bakken med et gammelt bilpanser som akebrett. Panseret fikk en voldsom fart, og i bunnen av bakken ble Bjørn Erik kastet inn i noen trær. Han var livløs da vennene fant ham.

Selv om vennene fikk liv i ham ved hjelp av hjerte- og lungeredning, var ikke livet hans mulig å redde. Klokka 19.18 ble han erklært død på Ullevål universitetssykehus.

Bjørn Erik Wolla var motorsykkelentusiast. Han var aktiv i mc-klubben Jernskogen. Det var også flere av hans nærmeste venner.

Noen av motorsykkelvennene var også til stede da ulykken skjedde. Kameratene beskriver 36-åringen som «verdens snilleste person».

- En snill gutt
Fet-ordfører Lisbet Lofthus Gabrielsen kjente også 36-åringen personlig.

- Det er ingen mening i at unge mennesker går bort på denne måten. Dette er noe som kunne skjedd alle, sier Gabrielsen.

Hun beskriver han som en rolig og snill gutt.

- Han kjørte taxi og var godt likt av eldre i bygda. En mager trøst får være at han var sammen med venner og hadde det fint da ulykken skjedde, sier hun.

- Et voksent barn
Jeanette Nielsen er nabo med foreldrene til 36-åringen og kjenner ham fra tiden han bodde hjemme. Hun har bare gode ting å si om Bjørn Erik.

- Han var en stor og blid bamse, leken og med en utrolig god humor, forteller hun.

Jeanette Nielsen synes det er rart å tenke på at han er borte.

- Det er ufattelig at slike ting kan skje når man bare er ute og koser seg med venner, sier hun.

Både politi og ambulanse rykket ut etter melding om akeulykken. Etter å ha snakket med vitner, konkluderte politiet med at ulykken ikke var en sak for dem.

- Dette er bare en tragisk ulykke. Og slik det ligger an nå kommer vi ikke til å følge opp saken noe mer, fortalte operasjonsleder Terje Vamsæter i Romerike politidistrikt lørdag kveld.

Les flere saker fra Romerikes Blad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag