RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aker American ser inntekter

Sist oppdatert:
Aker American Shipping har nå sitt første skip på kontrakt og dermed kommer skipsinntektene.
AKASA kan notere driftsinntekter på 1,2 millioner dollar i første kvartal etter at det første av rekken av produkttankskip ble overlevert Overseas Shipholding Group på et lang bareboat certeparti.

I samme periode i fjor var driftsinntektene på 18,8 millioner dollar som følge av ferdigstillelsen av det siste av containerskipene selskapets verft Aker Philadelphia har bygget.

Rederiet noterer et driftsresultat før avskrivninger på 1,1 millioner dollar. Nettotapet for perioden endte på 2,6 millioner dollar. Det skyldes i hovedsak belastningen av 2,4 millioner dollar i forbindelse refinansieringen av Fortis fasiliteten på 800 millioner dollar tilknyttet byggingen av de ti første produkttankskipene.

AKASA skriver at hovedfokus fremover nå vil dreie seg om å gire opp posisjonen som rederi og å øke kostnadseffektiviteten ved verftet.

Selskapet er også i ferd med å sluttføre papirarbeidet i forbindelse med OSGs tillegges bestilling på seks produkttankskip med leiekontrakter på 10 til 15 år.

Alle skipene de 16 skipene som AKASAs flåte etterhvert vil inneholde er av typen Veteran Class MT-46 som bygges for seiling i amerikansk innenriksfart. Dermed tilfredsstiller de reglene i den amerikanske Jones Act som gir skip bygget i USA monopol på innenriksfarten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere