RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aker Drilling på skinner

Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkkes riggsatsning Aker Drilling mener at alt gikk på skinner i første kvartal.
Aker Drilling har to sjette generasjons borerigger under bygging ved Aker Stord. Selskapet opplyser sin rapport for første kvartal at arbeidet med å ferdigstille riggene og oppbyggingen av driftsorganisasjonen gikk som forventet.

Selskapets regnskaper har liten interesse i denne fasen, da selskapet ikke har inntekter og byggingen av riggene føres mot balansen. Driftsunderskuddet har økt fra minus 6 millioner i første kvartal i fjor til minus 14 millioner i årets tre første måneder. Dette skyldes i all hovedsak at selskapet nå begynner å få på plass flere ansatte. Staben teller nå 25.

De to riggene skal leveres i henholdsvis april 2008 og oktober samme år.

Den første riggen skal inn på en lang kontrakt for Statoil på norsk sokkel, mens den andre er leid av søsterselskapet Aker Exploration.

I tillegg til Aker og Kjell Inge Røkke, så har skispreder John Fredriksens Seadrill kjøpt seg opp til å bli storaksjonær i riggselskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere