RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aker Finnyards stokker om

Sist oppdatert:
På grunn av utviklingen mot stadig større cruiseskip, vil Aker Finnyards nå gjøre om Helsinki-verftet til et rendyrket fergeverft
Styret i Aker yards finske datterkonsern Aker Finnyards tar nå mål av seg til å gjøre Helsini-verftet om til et av de mest kostnadseffektive fergeverftene i bransjen.

Bakgrunnen er at verftet ikke er stort nok til å bygge de nye store klassene av cruiseskip, og ei heller har ekspansjonsmuligheter med sin beliggenhet i sentrum av Helsinki. Utviklingen har ført til at aktiviteten ved verftet har vært laber siden dets iste skipet ble sjøsatt i 2004.

Nå overføres blant annet arbeidene med de to fergeordrene fra Tallink og Brittany Ferries til verftet som vil bli utstyret for sammenføyning og utrustning av nye ferger. Ledelses-, design og salgs- og innkjøpsfunksjonen i Helsinki planlegges videre flyttet til Turku i forbindelse med reorganiseringen av Aker Finnyards som omfatter de to forannevnte verftene pluss Rauma-verftet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere