RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aker Finnyards videre i fergeanbud

Sist oppdatert:
Aker Yards finske verft Aker Finnyards er fortsatt med i kampen om en større fergeordre fra canadiske BC Ferries. Verftet er et av tre som er med i sluttrunden
Dokumenter som avisen Victoria Times Colonist har fått tak viser at Flensburger Schiffbau-Gesellschaft, Aker Finnyards og sørkoreanske Daewoo er med i sluttrunden, og de skal være innstilt i den rekkefølgen, melder TradeWinds. Hvorvidt Daewoo fortsette er med er uklart, for ifølge TradeWinds har BC uttalt at Daewoo er ute av anbudet.

Fergeordren fra BC Ferries skal ha en ramme på 500 canadiske dollar, eller omkring 2,6 milliarder kroner.

Ordren består av tre ferger i super C-klassen, som er noe større en dagens ferger bygget i 1976 som er 139 meter lange. Ordren skal ha skapt store kontroverser i Canada, hvor lokale verftsfagforeninger er forbannet på beslutningen om å bygge i utlandet.

Kun et canadiske verft skal ha vært med i anbudsrunden, men falt ut på grunn av manglende erfaring med fergebygging. Aker Finnyards er på sin side en av de ledende i verden.

Den endelig beslutning i anbudet kan komme i løpet av september ifølge TradeWinds.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere