RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aker klare med obligasjonspakke

Sist oppdatert:
Aker er nå klare med obligasjonspakken som skal refinansiere selskapets bankgjeld
Aker har itdligere uttalt at selskapet ønsker å refinansiere sin bankgjeld med mer langsiktig finansiering i obligasjonsmarkedet. Nå er selskapet klare med de to obligasjonslånene som ønskes plassert.

Det er Pareto Securities og DnB Nor Markets som har jobben med å plassere obligasjonslånene som vil få et samlet volum på 1 milliard kroner.

Tegnerne kan velge mellom et femårig obligasjonslån med flytende rente. Kupongrenten er satt til NIBOR pluss 3,75 prosentpoeng. Videre legges det ut et fastrentelån med 7 års løpetid med en rente på 8 prosent.

Begge lånene vil bli lagt ut med en emisjonsramme på 600 millioner kroner hver, men det samlede lånebeløpet vil ikke overstige 1 milliard kroner. Oppgjør for begge lånene
er fastsatt til 2.mars 2005.

Aker opplyser i en egen melding i dag at selskapet hadde en samlet ekstern rentebærende gjeld på 2.124 millioner kroner ved utgangen av tredje kvartal. Den er siden redusert med 310 millioner kroner i fjerde kvartal og ytterligere 730 millioner kroner etter nedsalgene i Aker og Aker Kværner i januar.

- For Aker-konsernet under ett vil det være gunstig at morselskapet Aker ASA er finansiert i det langsiktige obligasjonsmarkedet. Bankenes utlånsrammer vil dermed kunne være fullt tilgjengelig for de enkelte operative virksomhetene i Aker Kværner, Aker Yards, Aker Seafoods og Aker Material Handling og de andre selskapene i konsernet. Slik oppnår vi maksimal handlekraft kombinert med fleksibilitet i konsernet, sier Leif-Arne Langøy, konsernsjef i Aker ASA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere