RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aker Kværner bekrefter Afrika-kontrakt

Sist oppdatert:
Aker Kværners og storeier Kjell Inge Røkkes storkontrakt med TotalFinaElf utenfor Angola bekreftes
Meldingen torsdag er på linje med hva iMarkedet tidligere har meldt.

På oppdrag fra operatørselskapet TotalFinaElf har Aker Kværner startet arbeidet med leveransen av undervanns oljeproduksjonssystem til Dalia-prosjektet på Blokk 17 utenfor Angola. Oppdraget som har en verdi på i overkant av 2 milliarder kroner, og omfatter prosjektering, innkjøp og fabrikasjon av alt utstyr til undervannssystemet.


Aker Kværners datterselskap Kværner Oilfield Products (KOP), som har spesialisert seg innen slike avanserte undervannssystemer, skal levere 67 juletrær (ventiltrær) og brønnhodesystemer, ni manifolder, to vedlikeholdssystemer samt alle koplingssystemer. Leveransen er delt opp i flere delleveranser der den første består av 42 ventiltrær, heter det i meldingen.

- Nå skal vi gjøre prosjektet til en suksess samtidig som vi bidrar til utvikling av det angolanske engasjementet gjennom teknologioverføring. Vårt viktigste mål nå er å leve opp til forventningene fra TotalFinaElf og Sonangol - både mens vi bygger og leverer utstyret og gjennom feltets levetid, sier adm. direktør i Kværner Oilfield Products Raymond Carlsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere