RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aker Kværner får bekreftet to storordre

Sist oppdatert:
Aker Kværner har fått bekreftet Thai Copper-kontrakten, samtidig som containerskipsordren til Kværner Phildelphia nå er endelig. Kontraktene på tilsammen 305 millioner går nå inn i ordrereserven til konsernet
Aker Kværner melder i dag at to større ordre, som hittil har vært omgitt av usikkerhet, nå har blitt endelige, og vil bli medregnet i konsernets ordrereserve.

Den første kontrakten gjelder ferdigstillelesen av Thai Copper-prosjektet som har stått i stampe siden 1998. Eierne av prosjektet har nå lykkes i å refinansiere prosjektet og dermed blir også Aker Kværners kontrakt på 115 millioner dollar effektiv.

Byggingen av smelteverket Thai Copper stanset i 1998 som følge av den økonomiske krisen i landet, og var på det tidspunktet 70 prosent ferdigstilt. Ifølge den nye avtalen vil prosjektet nå være ferdigstilt i 2004.

Videre melder Aker Kværner at containerskipsordren fra det amerikanske rederiet Matson Navigation har blitt gjort endelig. Rederiet har hevet sin kanselleringskonsul på ordren som har en verdi på 190 millioner dollar for Kværner Philadelphia-verftet.

Kontrakten ble signert i mai i fjor, men har ikke vært inkludert i ordrereserven på grunn av kanselleringsklausulen. Ordren gjelder bygging av to containerskip med en kapasitet på 2.600 containere hver. Skipene skal trafikkere Matsons Hawaii-rute når de leveres i 2003 og 2004.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere