RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aker Kværner får milliardkontrakt på Ormen Lange

Sist oppdatert:
Hydro tildeler Aker Kværner og Kjell Inge Røkke en milliardkontrakt på Ormen Lange. Verdien på kontrakten er på 2 milliarder kroner
Hydro har på vegne av Ormen Lange-lisensen tildelt Aker Kværner den første store kontrakten for bygging av landanlegget på Nyhamna i Møre og Romsdal.

Kontraktsverdien er på ca. 2 milliarder kroner.

Kontrakten er en EPC-kontrakt som dekker både prosjektering, innkjøp og bygging av mottaks- og eksportanlegget for gass, inkludert væskefanger, flammetårn og nødstengningsventiler for hele anlegget på Nyhamna.

Prosjekterings- og innkjøpsaktivitetene starter umiddelbart ved Aker Kværners kontorer i Oslo, mens byggeaktivitetene i verkstedene på Stord og i Verdal begynner våren/sommeren 2005. Entreprenør- og anleggsvirksomheten i import- og eksportområdet for Ormen Lange-gassen starter også våren 2005, heter det i meldingen.

I løpet av 2004 skal alle de store kontraktene for landanlegget på Nyhamna settes. Dette inkluderer kontraktene for eksportsystem for kondensat, frostvæskegjenvinning og tankanlegg, samt hovedinstallasjon.

Ormen Lange er det største gassfeltet under utbygging på norsk kontinentalsokkel. Det ligger 120 km utenfor Mørekysten og på en havdybde fra 800 til 1100 meter. Planlagt oppstart er i oktober 2007.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere