RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aker Kværner får stor BP-kontrakt

Sist oppdatert:
Aker Kværner Offshore Partner har inngått en intensjonsavtale med oljegiganten BP på vedlikehold av selskapets plattformer på norsk del i Nordsjøen
Kontrakten gjelder en rammeavtale med et årlig vedlikeholdsomfang verdt 150-200 millioner kroner. Avtalen vil løpe fra 1. mars i år og er gjort for en fast periode på 2 år.

BP sitter i tillegg med tre opsjoner på forlengelse med to år av gangen.

Avtalen omfatter vedlikehold på plattformene tilknyttet Valhall-feltet med flanker, samt Hod. Ula og Tambar i Nordsjøen. Det utgjør alle de BP-opererte plattformene på norsk sokkel.

Avtalen omfatter veldikeholds og modifiseringsoppgaver som studier, ingeniørtjenester, fabrikkering, installasjon og dokumentasjonsarbeid.

Aker Kværner Offshore Partner har hatt en tilsvarende avtale siden 1999, men den har kun løpt for ett år av gangen. Den nye kontrakten er vunnet etter en tøff konkurranse hvor blant annet HMS, pris og prosjektutførelse har vært viktige faktorer.

- Vi er fornøyde med å ha signert denne intensjonsavtalen med BP Norge, sier president Tore Sjursen i Aker Kværner Offshore Partner i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere