RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aker Kværner i racet for Jack-kontrakten

Sist oppdatert:
Både Aker Kværner og erkerivalen Technip skal inen nyttår levere forslag til utbyggingsløsninger på Statoils nyeste funn, Jack-feltet.
Det er operatøren på Jack-feltet, oljegiganten Chevron, som har bedt franske Technip og Aker Kværner å gjennomføre forstudier på utbyggingsløsninger til feltet.

Jack-feltet kom i nyheten tidligere denne måneden da det ble gjort et nytt viktig funn på feltet som ligger på dypt vann i den amerikanske delen av Mexicogolfen. Statoil er medeier i feltet som er et av tre meget viktige funn på det som er ansett å bli den nye stor oljefeltssonen i Mexicogolfen.

Ifølge Upstream Skal Technip og Aker Kværner levere forstudier på sine respektive løsninger, Technips Spar-konsept og Aker Kværners halvtnedsenkbare dypt stikkende rigg.

Bransjeavisen Upstream mener at Chevrons fokus på enten en Spar eller en semi vil bety tilknytning til et rørledningssystem. Det finnes i dag ingen rørledningsinfrastruktur i dette området.

Både Technip og Aker Kværner har i dag store tilsvarende prosjekter gående for Chevron, og Upstream mener det kan ligge bak oljekonsernets strategi på å sette de to aktøren mot hverandre.

Det skal bores en ny avgrensningsbrønn på Jack neste år, og det har blitt antydet av den tredje partneren i feltet, at reservene kan ligge i området 300 til 500 millioner fat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere