RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aker Kværner inn i varmen igjen

Sist oppdatert:
Aker Kværner skal nå ha blitt strøket fra svartelistene hos de største oljeselskapene i verden, etter at aksjonærkrig og konkursfrykt i flere år har gjort at industrikonsernet har vært støtt ut i kulden
Ifølge Dagens Næringsliv har alle de store olejselskapene de siste kvartalenen lagt inn ordre hos Aker Kværner og Kjell Inge Røkke.

Helt siden høsten 2001 har Aker Kværner vært svartelistet hos de store globale olejselskapene, som ikke torde å legge inn ordrer hos det norske industri- og verftskonsernet.

Kværner var i realiteten svartelistet hos mange av de store oljeselskapene, skriver Dagens Næringsliv torsdag. Nå skal tiden i skyggenes dal være over for konsernet, ifølge konsernsjef Helge Lund

– Vi er ikke lenger svartelistet. Vi er tilbake som en konkurransedyktig aktør verden over, og det er ingen som signaliserer uvilje til å be Aker Kværner by på kontrakter, sier Lund til DN.

Lund mener at fusjonen mellom Aker og Kværner har gitt et integrert selskap som står sterkt innenfor tradisjonell offshoreinstallasjoner, landanlegg og avanserte undervannsløsninger.

Flere av de store olejselskapene har viste dette ved å legge inn ordre hos Aker Kværner de siste kvartalene, blant annet Total, Shell, BP, ConocoPhilips, Statoil, Norsk Hydro, ExxonMobil, ChevronTexaco, opplyser Lund til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere