RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aker Kværner klar for mer oljeproduksjon

Sist oppdatert:
Aker Kværner har fått tilbud om å drive produksjonen på flere britiske og danske olje- og gassfelter i Nordsjøen, og konsernsjef Inge K. Hansen er klar også for norske
Det er såkalt haleproduksjone, eller produksjon på felt som er i sluttfasen som er Aker Kværners satsningsområde. Konesrnet har i dag kundriften av oljeproduksjonen på et britisk felt med en klare til å ekspandere, ifølge Aftenposten.

- Vi har fått flere interessante henvendelser fra dansk og britisk sektor. Vi kan overta driften av felter som er på slutten av en sin produksjonsfase, såkalt haleproduksjon. Aker Kværner har en mindre organisasjon, og kan gjøre dette billigere enn oljeselskapene, sier konsernsjef Inge K. Hansen i Aker Kværner til Aftenposten.

Det er Hansen, den tidligere toppsjef i Statoil, som har ansvaret for å bringe oljeteknologiselskapet inn på produksjonssiden i oljefelter. Men nå skal ikke selskapet eie andeler i feltet selv, men kunne overta driften når feltet er i ferd med å bli tømt, melder Afteposten.

På britisk sektor er det flere felter enn på norsk sokkel som er inne i denne fasen.

Aker Kværner samler denne virksomheten i Aberdeen, hvor de vil samordne arbeidet med driften av haleproduksjon på britisk og dansk side av Nordsjøen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere