RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aker Kværner litt svakere enn ventet (Ny2)

Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkkes Aker Kværner leverte et litt svakere resultat enn ventet i tredje kvartal. Konsernsjef Helge Lund synes utviklingen i E&C-delen er mest gledelig i kvartalsrapporten, og fastholder resultatmålene
Les også: - Jeg er ikke aktuell for Statoil

Oppdatert med kommentarer fra selskapet til tallene, samt flere detaljer fra presentasjon.

Aker Kværner leverte resultater for tredje kvartal mandag. Tallene var litt svakere enn ventet, og det var innen Olje & Gass-divisjonen tallene var under snittforventningene til analytikerne.

Driftsresultat til Aker Kværner var på 42 millioner kroner i tredje kvartal, mot 169 millioner samme kvartal i fjor, mens analytikerne hadde ventet 55 millioner i snitt i kvartalet.

Resultat før skatt var på minus 45 millioner kroner, mot 195 millioner i fjor, mot ventet 22 millioner kroner, ifølge TDN Finans. Driftsresultat før goodwillavskrivninger (EBITA) falt fra 254 til 216 millioner kroner.

Aker Kværnes omsetning var på 9.293 millioner kroner i tredje kvartal, ned fra 10.118 millioner i fjor, mot ventet 9.739 millioner kroner.

Selskapet ordrereserve var på 39,4 milliarder kroner, mens ordreinngangen i kvartalet var på 12,6 milliarder kroner, mot 4,5 milliarder i tredje kvartal i fjor. Ordreinngangen var den høyeste siden reoganiseringen i fjor, men var i underkant av analytikernes forventninger.

Fornøyd sjef

Konsernsjef Helge Lund i Aker Kværner var meget komfortabel med selskapets ordresitasjon på mandagens resultatfremleggelse.

- Orderesituasjonen utvikler seg meget tilfredsstillende, sa han.

- Konsernet er på rett vei. Ordrereserven fortsetter å øke. Resultatet er bedre, på grunn av økt ordreinngang og lavere kostnader, sa Lund.

Han trakk frem utviklingen i E&C-delen som den mest gledelig i tredjekvartalsrapporten, og viste til at dette området tidligere hadde store problemer, men nå hadde gått i pluss tre kvartaler på rad, og løftet seg litt ekstra i tredje kvartal.

Men også olje og gass er han fornøyd med. - Oil & Gas er i ferd med å få til internasjonaliseringen som både Aker og Kværner har jobbet med i lang tid. Nå skjer det, sa Lund.

Innen skipsbygging leverer Masa sterke tall, mens problemene fortsetter i Philadelphia, hvor nye ekstrakostnader gir en negativt EBITA-resultat på 105 millioner kroner i tredje kvartal.

Han la også vekt på at balansen var styrket. Blant annet har nå konsernet en kontantbeholdning på rekordhøye 5,6 milliarder kroner.

Opprettholder mål

Aker Kværner opprettholder også sitt mål om å nå en margin på EBITA-nivå på 4 prosent innen utgangen av 2004. - Dette bildet viser at det i aller høyeste grad er realistisk, sa Lund.

Informasjonssjef Geir Arne Drangeid i Aker Kværner sa videre til iMarkedet at at selskapet opprettholder guiding for EBITA-resultatet i 2003. Denne guidingen har gått på 1 milliard kroner, minus tilleggskostnader ved Philadelphia-verftet.

Videre ble det gitt følgende signaler for områdene for 2004.

Oil & Gas fortsetter å bedre driften.

E&C fortsetter å bedres ettersom nye ordrer får effekt.

For skipsbygging ventes break even, forutsatt at Masa-Yards leverer og produktiviteten bedres i Philadelphia.

På konsernnivå ventes stabile kostnader.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere