RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aker Kværner-oppdrag satt på hold (Ny)

Sist oppdatert:
Port Pelican, ChevronTexacos planlagte LNG-terminal i Mexico-gulfen, er satt på hold. Aker Kværner og Inge Hansen lå an til store oppdrag på anlegget
Oppdatert med kommentar fra Aker Kværner.

ChevronTexaco understreker at prosjektet ikke er lagt dødt, men satt på hold inntil videre. Beslutningen skal være tatt for å bringe prosjektet på linje med "oppstrømstilbudet", ifølge Upstream. Det vises til at det vil ta flere år før produksjonsanlegg i Angola, Nigeria og Venezuela kommer i gang.

Importterminalen Port Pelican skulle opprinnelig startes opp i 2007.

Aker Kværner ble tildelt betydelige oppdrag innen design, engineering, innkjøp og byggeledelse på betongdelen av prosjektet, meldte ChrevronTexaco i fjor høst.

Informasjonsdirektør Torbjørn Andersen i Aker Kværner sier til iMarkedet at dette dreier seg om en rammeavtale. Til nå har Aker Kværner arbeidet med et forprosjekt på Port Pelican.

Andersen sier Aker Kværner gjør tilsvarende jobb, og har tilsvarende rammeavtaler, på "en liten håndfull" mulige LNG-prosjekter for ChevronTexaco.

Også andre oljeselskaper ser på lignende anlegg, og Aker Kværner har tidligere sagt at man venter tildeling av byggekontrakter på et slikt anlegg i løpet av 2004.

- Vi har ikke sett noen grunn til å endre på det, foreløpig, sier Andersen til iMarkedet.

Selve byggekontrakten på Port Pelican skulle egentlig tildeles i første halvår 2004, ifølge den opprinnelige meldingen fra ChevronTexaco, men det er nå uklart når denne blir lagt ut i markedet, ifølge Upstream.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere