RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aker Kværner-prosjekt fortsatt utsatt

Sist oppdatert:
Energigiganten ChevronTexaco fortsetter å utsette byggestarten for LNG-terminalen Port Pelican, hvor Aker Kværner er engasjert i forberedelsene
En talskvinne for ChevronTexaco sier til Dow Jones Newswires at selskapet har valgt å legge byggefasen for Port Pelican-prosjektet på is.

Byggestarten vil nå bli utsatt til ChevronTexaco sikrer seg langsiktige leveranser av flytende naturgass til terminalen som skal bygges utenfor kysten av Louisiana, ifølge talskvinne Nicola Hodgeson i ChevronTexaco.

I begynnelsen av oktober varslet CehvronTexco for første gang at prosjektet var satt på hold. Aker Kværner ble tildelt betydelige oppdrag innen design, engineering, innkjøp og byggeledelse på betongdelen av prosjektet i fjor høst.

Alle forarbeidene til byggingen er nå sluttført og det neste steget vil være byggearbeidene som var planlagt å begynne allerede i år.

- For øyeblikket føler vi ikke at det er riktig å gå inn i byggefasen før langsiktige tilførsel er sikret, sier Hodgeson til Dow Jones sent fredag kveld.

ChevronTexaco vil fortsette arbeidet med kommersielle og regulatoriske forhold tilknyttet terminalen.

Mulige LNG-kilder til terminalen er Venezuela, Nigeria eller Angola,men det er ifølge Hodgeson for tidlig å si hva slags avtale selskapet går inn på.

Port Pelican skal etter planene kunne håndtere 1,6 milliarder kubikkfot naturgass daglig, og var ifølge den opprinnelige planen ventet å åpne i 2007.

Terminalen skal ligge omkring 75 kilometer utenfor munningen av Calcasieu-elven i det sydvestlige Louisiana. Terminalen er en av seks foreslått LNG-terminaler på USA Gulfkyst som er godkjent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere