RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aker Kværner selger med milliardgevinst

Sist oppdatert:
Aker Kvørner med Kjell Inge Røkke i spissen har inngått en intensjonsavtale om å selge virksomhetsområdet Pulping og Power. Et endelig salg vil gi en gevinst på over to milliarder
Det er en viktig del av Aker Kværners industrisatsning som nå skal selges til det finske industrikonsernet Metso. Ifølge Aker Kværner vil transaksjonsverdien være på 3 milliarder kroner.

Metso som er en naturlig kjøper av Pulping og Power-området og stipulerer selv kjøpesummen til 335 millioner euro. Metso er i likhet med Aker Kværners Pulping og Power en av de ledende leverandørene av produksjonsutstyr til både treforedling og energibransjen.

Kjempegevinst

Aker Kærner regner med å kunne bokføre en gevinst på voldsomme 2,4 milliarder kroner fra salget. Det er ventet å gi en positiv netto kontanteffekt på 2,6 milliarder kroner.

Aker Kværner skriver i en melding at dette vil frigjøre finansielle og menneskelige ressurser til konsentreres mot andre kjerneområder. Prisen vil bli justert ut fra at Aker Kværner vil beholde endringen i aksjekapital fra oktober 2005 og frem til en endelig signering.

Aker Kværner vil frem til en endelig avtale er plass fortsette å drifte Pulping and Power.

Partene forventer å kunne signere en endelig avtale i midten av april. Det er avhengig av at nødvendige regulatoriske godkjennelser kommer på plass, blant annet fra europeiske konkurransemyndigheter, samt en tilfredsstillende due dilligence.

Pulping og Power-virksomheten sysselsetter omkring 2.000 av de totalt 22.000 ansatte i Aker Kværner-konsernet med operativ virksomhet i Sverige, Finland, USA, Canada, Japan og Brasil.

- Vi er fornøyd med forbedringen vi har oppnådd i Pulping og Power-virksomheten over de siste årene, med sterk vekst og med teknologi og systemer som i noen områder er ledende innen denne bransjen, sier konsernsjef Inge K. Hansen i Aker Kværner i en kommentar.

Pulping og Power omsatte i fjor for 4,5 milliarder kroner og kan vise til et driftsresultat på 279 millioner kroner ifølge tall presentert i pressemeldingen. Ordreboken sto ved utgangen av året på 4.819 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere