RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aker Marine Contractors får Snøhvit-kontrakt

Sist oppdatert:
Aker Kværners datterselskap Aker Marine Contractors (AMC), har blitt tildelt kontrakten på å installere undervannsproduksjonssystemene på gassfeltet Snøhvit
Kontrakten har en verdi på rundt 80 millioner kroner, melder Statoil i en pressemelding. Statoil er operatør på Snøhvit.

Strukturene, som produseres av ABB, skal installeres i løpet av sommeren 2004. Da blir seks strukturer senket i rolig farvann ved land og tauet ut til feltet på 70 til 100 meters dyp hvor de installeres på bunnen. AMC har valgt å splitte opp strukturene og installere de tyngste delene først, melder Statoil.

Gass- og kondensatfeltet Snøhvit er den første utbyggingen på norsk sokkel i Barentshavet. Det er også det første prosjektet i Europa basert på produksjon av flytende, nedkjølt naturgass (liquefied natural gas - LNG).

Aker Kværner har tidligere mandag blitt tildelt byggingen av en ny plattform på Ekofisk-feltet til en verdi på 1,75 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere