RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aker Ostsee bekrefter nye ordre

Sist oppdatert:
Aker Yards tyske verft får nå bekreftet bestillingene på løpende bånd, og ordreboken har så langt i år økt med ti skip etter signering av en ny kontrakt i dag
Det har siden slutten av januar vært kjent at Aker Ostsee har vært i forhandlinger for ordrer på inntil 12 nye containerskip. Med bekreftelsen på ytterligere to skip i dag har ti av de tolv skipene blitt bekreftet med endelige kontrakter.

Det er F. Laeisz GmbH i Rostock som nå har signert en endelig kontrakt på to containerskip av Aker CS 2700-design. Verdien på ordren er 80 millioner euro. Skipene skal leveres i første og tredje kvartal 2007.

Aker Yards opplyser i dagens melding at de er i forhandling også om ytterligere to containerskip av Aker CS 2700-design. Blir disse også bekreftet har de to verftene i Aker Ostsee, Rostock og Warbermünde fått bekreftet alle de tolv nybyggene.

Egenkapitalen for de to siste skipene skal hentes inn av Hamburgische Seehandlung.

Totalt sitter Aker Ostsee nå med en ordrebok på 30 containerskip etetr en økning på ti skip hittil i år. Ordrene strekker seg frem til tredje kvartal 2007.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere