RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aker Seafood skaffer mer fisk

Sist oppdatert:
Aker Seafood har kjøpt seg inn i foredlings- og fiskemottaksgruppen Norwegian Fish Company Export AS.
Kjøpet er et ledd i å styrke Aker Seafood ASAs posisjon innen foredling og råstoff i Norge ytterligere.

Transaksjonen gir Aker Seafoods eierskap i flere foredlingsanlegg og fiskemottak i Nord-Norge, og øker dermed selskapets tilgang på råstoff og ferdigvarer.

Gjennom sine datterselskaper driver NFC i dag virksomhet innen mottak, foredling og handel av fisk- og sjømatprodukter ved sine to foredlingsanlegg og fiskemottak i Finnmark med hovedaktiviteter i Sørvær og Berlevåg.

NFC konsernet hadde i 2006 en omsetning på 159 millioner kroner og driftsresultat (EBITDA) på 4,3 millioner kroner.

- NFC har anlegg og fiskemottak som er strategisk plassert i Nord-Norge, og gjennom denne avtalen vil Aker Seafoods få økt tilgang på fersk og frossen filet, kongekrabbe, salt filet/fisk, råstoff til filetindustri og biprodukter, sier Yngve Myhre, konsernsjef i Aker Seafoods.

Transaksjonen skjer ved at Aker Seafoods ASA overtar 50 prosent av aksjene i NFC. En av de nåværende eierne, NFC Holding AS, vil eie de øvrige 50 prosent av selskapet.

Aker Seafoods ASA kjøper aksjene for 9,25 millioner, og med en netto rentebærende gjeld på 12 millioner kroner gir dette en enterprise value på 30,5 millioner. Oppgjøret skjer delvis i form av en kontantutbetaling og delvis i form av aksjer i Aker Seafoods der gjennomsnittlig børskurs de siste 14 dagene er lagt til grunn.

Transaksjonen må godkjennes av konkurransemyndighetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere