*Nettavisen* Nyheter.

Aker Seafoods-selskap frikjent for ulovlig dumping

Ålesund (NTB): Nordland Havfiske AS, et datterselskap av Aker Seafoods, ble fredag frikjent for ulovlig dumping fra fisketråleren Hekktind i 2010.

- Det har vært godt å få denne saken belyst av retten. Saken har vært en stor belastning for mannskapet, selskapet og våre eiere. Vi er svært tilfreds med at vi nå er frikjent for denne alvorlige påstanden, sier rederisjef Ari Josefsson i Nordland Havfiske.

Saken dreide seg om påstander om dumping fra fartøyet Hekktind sommeren 2010. Det var rederiet selv som ba politiet om å etterforske påstandene.

Samme høst hadde en tidligere ansatt og tillitsvalgt for mannskapet på tråleren publisert en video som viste at store mengder fisk ble kvernet og deretter skylt på havet. Politiet startet etterforskning og rederiet fikk et forelegg på 870.000 kroner, noe rederiet nektet å godta.

Flertallet i retten mener den tidligere ansatte hadde iverksatt hendelsen. De mente dette var en hevnaksjon mot rederiet fordi mannen hadde en pågående konflikt med rederiet og mannskapet, skriver Lofotposten.

Flertallet mener dessuten at vilkårene for foretaksstraff ikke er til stede ettersom den tidligere ansatte vurderes å ikke ha handlet på vegne av selskapet. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.