RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aker Yards topper konsensus(Ny)

Sist oppdatert:
Verftsgruppen Aker Yards har klart å innfri i fjerde kvartal og litt til. Nå er det klart for utbytte og videre bedring
Både driftsinntekter og driftsresultater ble bedre enn ventet i fjerde kvartal for Aker Yards som nå utbetaler et hyggelig utbytte til aksjonærene med Kjell Inge Røkke i spissen.

Utbytte og bedring

Styret i Aker Yards foreslår nå et utbytte på 5,75 kroner etter å ha klart inntjeningmålene for 2004. De spår en fortsatt oppgang i EBITDA i 2005, men forventer fortsatt noe svake tall i første kvartal på grunn av den lave oirdreinngangen i 2003.

Ordreinngang i fjor har vært klart bedre enn i 2003 og ordreboken var på 23.366 millioner kroner ved utgangen av året, opp fra 18.246 ved utgangen av 2003.

Verftssystemet har fortsatt ikke nådd full kapasitetsutnyttelse.

Bedre enn fryktet


Kosnernet har lagt frem et driftsresultat før avskrivninger på 182 millioner kroner for fjerde kvartal. Det var ifølge estimater innhentet av TDN Finans ventet 168 millioner i snitt.

Driftsresultatet ble på minus 59 millioner kroner, også det bdre enn ventet som var minus 88 millioner kroner. Driftsresultat er belastet med en engangspost på 143 millioner kroner i minus i forbindelse med restruktureringen i Finland.

Driftsinntektene endte på sterke 3.850 millioner som var langt sterkere enn ventet. Analytikerne ventet kun 3.176 millioner i omsetning.

I fjerde kvartal 2003 endte osmetnignen på 3,5 milliarder med et EBITDA-resultat på 285 millioner og et driftsresultat på 172 millioner.

Resultat før skatt endte på minus 64 millioner kroner, som er på linje med det analytikerne ventet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere