*Nettavisen* Nyheter.

Aksel Lund Svindal kjøpte strandeiendom med underjordisk tunnel til 35 millioner

Fra sin nye bolig til 35 millioner kroner kan alpinesset Aksel Lund Svindal gå i underjordisk tunnel ned til båtbryggen sin. Eiendommen ligger i Svaneveien 12 på Snarøya. Foto: Googlemaps

Vår norske alpinkonge Aksel Lund Svindal har sikret seg en fasjonabel strandeiendom i Oslos forhage.

06.01.20 13:05

Eiendommen, som ligger i Svaneveien 12 på Snarøya, ligger ved vannkanten med utsikt både innover mot Oslo og utover Oslofjorden. Boligen er på 400 kvadratmeter og tomten ett mål, skriver Finansavisen.

Selger er murermester Geir Schwanitz. Sammen med tidligere eiendomsmegler Odd Fredrik Furru kjøpte Schwanitz Svaneveien 12 og 14 for seks millioner kroner per stykk - for deretter å sette opp eneboliger.

Opprinnelig stod det et sveitserhus i Svaneveien 12. Huset er revet og erstattes av en tomannsbolig som er under bygging. Lenger ned på eiendommen er det oppført tre eneboliger der Lund Svindal har kjøpt den ene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Den nye boligen til alpinkongen Aksel Lund Sinvdal ligger ypperlig til på Snarøya. Foto: Scanpix/Googlemaps

Selv om eiendommen har strandlinje, kan Lund Svindal også benytte en underjordisk tunnel fra huset til båtplassen, skriver Finansavisen.

Det ble nylig kjent at Lund Svindal bestemte seg for å fortsette karrieren. Det var lenge knyttet spenning til om han kom til å fortsette satsingen eller legge opp slik Marit Bjørgen og Ole Einar Bjørndalen nylig har gjort.

Til tross for kneproblemene denne vinteren hadde Svindal en stor sesong. Høydepunktet kom i OL i Pyeongchang hvor han tok tidenes første norske gull i utfor.

- Jeg vil kalle ham kanskje tidenes norske idrettsutøver, sa alpinlegende Kjetil André Aamodt til Nettavisen etter den historiske prestasjonen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fra sin nye bolig i strandkanten på Snarøya kan Aksel Lund Svindal kjøre til Aker Brygge på 16 minutter cirka. Foto: (Google Maps)

Denne sesongen har Svindal varslet at han vil ta pause under noen av samlingene på grunn av sitt vonde kne.

- Jeg hadde en god periode under OL og fram til Kvitfjell. Selv om jeg går løs på en ny sesong så skal jeg ikke være med på alle samlingene, sa Svindal til NRK.

Neste sesong er det VM i Åre. Det var der Svindal slo gjennom for alvor i 2007 med VM-gull i storslalåm og utfor.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag